Minun tarinani

Olen 45-vuotias yksinyrittäjä ja 3 lapsen äiti.

Pienen maalaiskuntakylän, Kaaron, kasvatti syntyjäs Raumalt, asunut Porissa jo useita vuosia.

Viehättävä, pieni kyläkoulu 80-luvulla ja aika jolloin koulussa sai harrastaa monipuolisesti erilaisissa kerhoissa. Kävin innokkaasti kaikissa!

Nämä alkoivat 10-vuotiaana:

Näytelmäkerho poiki rooleja lapsinäyttelijänä Rauman kaupunginteatterissa ja olin lähellä lähteä vuoden teatterikiertueelle ympäri maailmaa. Myöhemmin ohjasin samaisessa näytelmäkerhossa nuorempia oppilaita.

Musiikkikerhomme (olimme ensimmäinen ryhmä) lähti kasvuun ja loistoon upean ja monipuolisen opettajamme Kari Vuorisalon avuin ja porukkamme motivaatio oli tietenkin tärkeää. Esiinnyimme tilaisuuksissa ja tapahtumissa ja biisivalikoimasta tuli laaja, humpasta Dingon autiotaloon. Vuosikymmenien aikana kävi niin, että Kari&Kakrut ryhmämme ohjattiin musiikkiopiston alle ja nykyään ryhmään pitää pyrkiä. Itse olen saanut kunnian olla juontamassa K&K 20- ja 25- juhlavuotiskonsertteja!

Musiikki ja laulaminen merkitsevät minulle paljon.

Liikunta- ja koripalloryhmä alkoi myös Kaarolla. Kaikki liikunta innoitti minua, mutta koripalloon rakastuin ja intohimoisesti. Sitä harrastinkin n. 12 vuotta ja pieni kyläkoulu joukkueemme menestyi piirisarjoissa, Suomisarjassa ja itse pääsin nuorten maajoukkueharjoitusrinkiinkin. Tarjottiin paikkaa pelata Turussa ja jatkaa ”uraa”. Tuhansia harkkaleirejä, turnauksia ja pelireissuja mahtui varmasti noihin vuosiin.

Mini- ja mikrotyttöjä tuli myös valmennettua koripallossa.

Kävin useita valmennuskoulutuksia ja ohjaaminen innosti suuresti jo tuolloin.

Lukiossa pelasin vielä aktiivisesti koripalloa, mutta koska päätin panostaa kouluun ja pysyä Raumalla, isommat haaveet pelaamisesta oli pakko unohtaa. Tuohon aikaan naiskoripalloilun haaveet eivät voineet vielä ollakaan niin suuria, kuin jo seuraavalla polvella sitten.

Lukion jälkeen etsin omaa polkua. Luulin haluavani opettajaksi, koska ihannoin kaikkia opettajiani ala-asteelta ja lukiosta. Se ei kuitenkaan ollut oikea polku, aloin ohjata monenlaisia jumppatunteja jo lukiossa ja niihin kouluttautuminen kiinnosti. Oman asumisen ym. kustannusten kattamiseksi sahasin metallia Orakselle. Ihanan opettavaista ja monipuolista näkemystä tehdas- ja metallityöhön.

Lähdin Interrailin jälkeen Saksaan asumaan. Isomummun ja kaukaisempien sukujuurieni innoittamana opiskelin kieltä, toimin Aupairina ja pelasin koripalloa! Asuin luomuruokaa syövässä yrittäjäperheessä, pienessä kylässä. Kielikoulussa kävin keskisuuressa Wiesbadesissa ja kavereita moikkailtiin isois cityissä, Frankfurt, Munchen jne. Ja pallo kulki lähiseurassa Niederhausenissa.

Mahtavaa aikaa elämässä! Kasvattavaa ja rikasta – henkisesti.

Kuin ihmeen kaupalla palatessani Suomeen näin haun kuntohoitaja -koulutukseen.

Hain ja pääsin. Muutin Helsinkiin, vaikka olen pikkukaupungin tyttö. Koulua ei ollut muualla Suomessa. Ajattelin, että tästä voi oppia – taas.

Näin kävikin! Opin, että Helsinki koostuu pienistä kylistä kaupungin ytimen ympärillä. Koulunkäynnin ohella ohjasin jumppia ja tienasin opiskelurahaa. Perustin oman toiminimeni RyhtiParkki kuntohoitaja Sari R. ja aloitin yritystoiminnan Vantaan Finnbodylla.

Perhe kasvoi samalla ja kunnon yrittäjän tavoin tunteja ohjattiin 3 viikkoinen vauva mukana ja työhön palattiin nopeasti.

Helsingissä vierähti yli 10 vuotta. Loppujen lopuksi toimin kolmessa paikassa, Vantaa, Espoo ja Helsinki. Töitä tehtiin 7pv viikossa. Paluu lähemmäs sukulaisia kiinnosti, sillä halusin olla tiiviimmin ja läheisemmin yhteydessä heihin. Mietitytti myös se, että poikani saisi käydä pienemmissä ympyröissä koulua. Olin aloittanut AMK fysioterapia opinnot työn ohessa Helsingissä. Opintojen jatkaminen ohjasi meidät muuttamaan Poriin.

Tästä kaikesta on aikaa yli 15 vuotta!

Paljon on tapahtunut vuosina täälläkin, mutta tarina minusta ennen tänne tulemista on muovannut kokemuksieni ja arvojeni kautta minusta sellaisen, joka olen. Kaikkea oppimaani voin käyttää työssäni. Musiikkia rentoutumiseen ja Ryhtitunnin siivittämiseen, laulutekniikoita ja hengitystekniikoita puhetyöläisille tai muille hartiarenkaan ja kaularangan ongelmien kanssa painiville, lapsiasiakkaille runsaasti opittuja tekniikoita, liike- ja tekniikkaohjausta kuntosalilla ja lajiharjoitteluun, teippauksia laidasta laitaan, hierontaa eri tekniikkoja yhdistäen eli omalla käsialalla, ammatti- ja työkohtaista ergonomiaa, apuväline neuvontaa ja hankintaa, ravinto-ohjausta funktionaalisen lääketieteen kautta, tunnetietoisuutta…

Kaikkea toimintaani ohjaa pohja siitä, että terveytemme tueksi emme tarvitse välttämättä välineitä, kursseja tai mitään ulkopuolista, tarvitsemme yhteyttä omaan kehoomme ja taitoa kuunnella sitä ja itseämme!

Koulutettuna hierojana ja yksityisenä terveydenhuoltoalan ammattihenkilönä olen rekisteröitynä Sosiaali- ja Terveysalan lupa- ja valvontaviraston (VALVIRAn) rekisteriin.

AMK Fysioterapeutti

Opinnot on aloitettu monimuoto-opiskeluna Helsingissä.

Tutkinnon loppuosa ja lopputyö on tehty Porissa.

Lopputyö:
Aineistoanalyysi varusmiesten alaraajaongelmista, ortoosien tarve ja fysioterapeuttinen ohjaus

Yo Kuntohoitaja

Tutkinto on suoritettu Helsingissä monimuoto-opiskeluna.

Lopputyö:
Veden vaikutukset allasterapiassa

Hierojan pätevyys

Yhdistelmäkoulutuksena Helsingin IV terveydenhuolto-oppilaitos.

Kursseja ja koulutuksia ammattiin liittyen:

Hydrobic- ohjaajakoulutus I, Mäkelänrinteen uimahalli

Hydrobic-ohjaajakoulutus II, Mäkelänrinteen uimahalli

Hydrobic-ohjaajakoulutusIII, Mäkelänrinteen uimahalli

Lasten- ja nuorten erityisuimaohjaajakoulutus, Käpylän kuntoutuskeskus

Satujumppaohjaaja, Espoon Niipperi

Mielikuvitusliikuntaa ala-asteikäisille, Espoon Niipperi

Äiti-lapsijumppaohjaaja, Vantaan kaupunki

Lantionpohja-alkeet synnytyksen jälkeen, Vantaan kaupunki

Keppijumppa-alkeet, Turun Kuntohoitajat

Keppijumppa-jatko, Turun Kuntohoitajat

Ideapäivät ryhmäohjaajille, Rauma

Ideapäivät aerobicohjaajille, Rauma

Omt- koulutuksia ja viikonlopun luentopäiviä, Tampere ja Helsinki

Fasciakoulutus alkeet ja jatko, Espoo

Urheiluhieronnan edut ja haitat, Espoo

Hierontatekniikat, Kuntohoitajat Helsinki

Valmentajakoulutuksia, Rauma, Helsinki, Pietari, Ruotsi

Fysiokimppakoulutuksia, Espoo ja Helsinki

Pyörätuolitanssit, Vantaa

Kuntosaliohjaajien liikepankki ja Ideapäivä, Vantaa

Aloittelijan kuntosaliharjoittelun haasteet, Helsinki

Ravinto ja harjoittelu, Turku

Syömishäiriöt ja harjoittelu, Helsinki

Funktionaalisen lääketieteen ammattiluentoja, Helsinki

Les Mill`s ohjaajakoulutukset ja tuntien ohjaaminen, Vantaa, Espoo, Helsinki, Rauma, Pori

Salivastaavan ja ryhmäliikuntavastaavan työt, Vantaa Fittnesshouse

Ryhmäliikunta- ja klubivastaavan työt, Porihalli